Welkom, Roos en Leanne!

De komende maanden zullen Roos en Leanne stage lopen bij de RISE UP studie. Benieuwd wat ze gaan doen? Ze stellen zich even voor.

Roos

Hallo, ik ben Roos Jonkman. Ik ben een master studente gezondheidswetenschappen (specialisatie: Preventie en Publieke Gezondheid) aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tot en met juni 2023 loop ik stage bij het LUMC op de Health Campus in Den Haag, waar ik zal bijdragen aan de RISE UP studie. Hier kijk ik heel erg naar uit!

Voor de RISE UP studie is het van belang om informatie te verkrijgen van zoveel mogelijk zwangere personen in Den Haag en daarom zal ik mij bezighouden met actieve werving van respondenten. Dit ga ik onder andere doen bij de Centra voor Jeugd en Gezin in Den Haag waar zwangeren komen voor een 22-weken prik.

Naast het werven van nieuwe respondenten ga ik onderzoeken of er associatie bestaat tussen negatieve levenservaringen – zoals bijvoorbeeld de dood van een geliefde – en onbedoelde zwangerschappen. Met de informatie die hieruit voorkomt hoop ik bij te kunnen dragen aan het verbeteren van preventieve zorg om het risico op onbedoelde zwangerschappen te verlagen. Dit sluit erg aan bij mijn interesse die tijdens mijn studie is ontstaan: door middel van preventie de mensen in Nederland zo gezond mogelijk houden, zodat zij een hoge kwaliteit van leven ervaren. 

Leanne

Hoi! Ik ben Leanne, 22 jaar oud en ik volg momenteel de master Global Health Research aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van februari tot en met juni 2023 ben ik stagiair bij de RISE UP studie.

In deze paar maanden ga ik onderzoek doen naar de relatie tussen de intentie van zwangerschappen in Den Haag en factoren die daarop van invloed kunnen zijn. Denk daarbij aan factoren zoals sociale support, welzijn, zorgen en veerkracht. Hiervoor zal ik een statistische analyse uitvoeren met de data die we met de RISE UP vragenlijst verkrijgen.

Daarnaast zal ik interviews of focus groups houden om de relatie verder te onderzoeken en om de maatschappelijke implicaties te onderzoeken. Verder zal ik me bezig houden met taken zoals het werven van participanten voor de studie tijdens bijvoorbeeld de maternale kinkhoest spreekuren in de Centra voor Jeugd en Gezin door heel Den Haag. Wellicht heb je me daar al eens ontmoet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *