Honderd deelnemers

Vandaag heeft de honderdste deelnemer onze vragenlijst ingevuld! En augustus hebben we voor het eerst naar de resultaten gekeken en een overzicht gemaakt voor de FIAPAC conferentie van de International Federation of Abortion and Contraception Professionals.

Huidige status

Een kort overzicht in cijfers: op het moment van schrijven hebben we 120 vragenlijsten verstuurd waarvan er nu dus 100 zijn beantwoord. Ongeveer 80% van de deelnemers zijn zwangeren of mensen die pas een zwangerschap hebben afgebroken, de overige 20% zijn hun (ex-)partners. Een derde hoort over het onderzoek via het spreekuur voor de 22-wekenprik in het Centrum Jeugd & Gezin, meer dan de helft krijgt informatie bij een verloskundige en een tiende ziet onze poster of flyer of hoort het van iemand in hun omgeving.

Eerste resultaten

Merel heeft begin september met een poster de studie vertegenwoordigd op de FIAPAC conferentie in Riga, Letland. Voor deze poster hebben we een eerste analyse gedaan.

Hoe bedoeld een zwangerschap is meten wij door middel van de London Measure of Unplanned Pregnancy (LMUP). Deze maat bevat zes vragen die samen optellen tot een score van 0 (zeer onbedoeld) tot 12 (zeer bedoeld). Het gemiddelde van de LMUP onder zwangeren was nu 10,2 en de partners hadden een gemiddelde score van 9,9. Gemiddeld hadden de mensen die voor deze analyse de vragenlijst hadden ingevuld, hadden dus een bedoelde zwangerschap. In de groep die we in augustus bekeken hebben zaten nog geen mensen die de zwangerschap hadden afgebroken, dus we verwachten dat het uiteindelijke gemiddelde zeker nog wat lager ligt.

De figuur hieronder geeft de verdeling van de LMUP scores weer. Deze figuur stond ook op de poster. Wil je de hele poster zien? Die kan je hier bekijken. Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

De komende maanden gaan we gestaag door met inclusie voor de RISE UP studie. We hebben contact gezocht met alle locaties van het Centrum Jeugd & Gezin in Den Haag en mogen onze poster bij steeds meer verloskundigen ophangen en flyers neerleggen. Vol vertrouwen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *