Tien weken van RISE UP

Inmiddels zijn we tien weken bezig met de RISE UP studie! Waar zijn we nu en waar willen we heen?

Pilot

Begin dit jaar hebben we ruim een maand een pilot gedaan om te kijken wat er goed ging en hoe we de studie beter en makkelijker konden laten verlopen. De pilot hebben we geĆ«valueerd samen met een groep zorgverleners werkzaam in onder andere Moerwijk en plekken die aan de pilot meewerkten (Ella, TRIA, V&K en Huisartsencentrum Moerwijk) – nogmaals dank voor al jullie feedback! Deze evaluatie leidde tot twee grote verbeteringen:

  • Waar eerst toestemming op papier werd gegeven, verloopt dit nu via QR-codes op de flyers en posters online.
  • De vragenlijst is korter gemaakt: het duurt nu 20 tot 25 minuten om deze in te vullen, terwijl dat eerst een half uur duurde.

Waar zijn we nu?

In totaal zijn er nu 56 vragenlijsten verstuurd en 45 ingevuld. Van deze 45 vragenlijsten zijn er 35 ingevuld door zwangeren en 10 door partners.

Deze mensen hebben op allerlei verschillende plekken over de studie gehoord, namelijk bij: huisartsen (o.a. Huisartsencentrum Moerwijk), verloskundigen (Ella, TRIA, V&K, Femme, Mundo en Mervi den Hollander) en bij het spreekuur voor de 22-wekenprik tegen kinkhoest bij een Centrum voor Jeugd en Gezin (Loosduinen, Segbroek, Wateringse Veld en Bentelostraat). Ook Siriz en FIOM werken mee met de studie.

We zijn heel blij dat zij allemaal meewerken met de studie door de poster – zie bovenstaande foto bij Ella – in de wachtkamer te hangen en flyers mee te geven.

Plannen komende tijd

We willen op nog meer locaties mensen informeren over de studie, dus we gaan contact leggen met meer verloskundigen praktijken en huisartsen. Daarnaast hopen we ook op meer locaties van het Centrum voor Jeugd en Gezin onze poster te kunnen ophangen en flyers neer te leggen. Verder gaan we ervoor zorgen dat na de zomervakantie de vragenlijst kan ingevuld in alle talen die we voor ogen hadden. Nu kan dit in het Nederlands en Turks, na de zomervakantie willen we hier Arabisch, Mandarijn (Chinees), Pools, Bulgaars en Engels aan toevoegen.

In augustus zullen we een eerste analyse gaan doen met de vragenlijsten die dan zijn ingevuld. Merel mag in september namelijk op een conferentie aan de hand van een poster presenteren over de RISE UP studie! Die poster zullen we uiteraard ook hier delen. Als we deze eerste analyse doen, gaan we ook goed kijken of we een correcte representatie hebben van heel Den Haag. Als dat niet zo blijkt te zijn, gaan we onze manier van werving veranderen zodat alle groepen in Den Haag gerepresenteerd worden in onze studie.

Ons plan is om de studie in ieder geval tot en met april 2023 voort te zetten. Het doel is om nog heel wat mensen te vinden die onze vragenlijst willen invullen, dus we hebben nog een mooie uitdaging voor de komende 10 maanden!

Heb jij nog een geniaal idee hoe we meer mensen kunnen bereiken? Reageer hieronder of neem contact met ons op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *