Stage van Laura en Emma

Lees de nieuwsbrief van november hier! In het kort: er doen nu 471 mensen mee aan de steekproef en we zijn gestart met interviews. We praten in de interviews met mensen die niet helemaal bedoeld of gepland zwanger zijn. Het is een eer dat zij hun verhaal met ons delen. Wat wij in de interviews ophalen, zullen we inzetten om de zorg in Den Haag te verbeteren. Ken jij iemand die hun verhaal met ons wilt delen? Neem dan contact met Merel op!

Dit najaar lopen Laura en Emma stage bij ons. Daar zijn we heel blij mee! Ze stellen zich hier aan jullie voor.

Laura

Hoi! Ik ben Laura, ik zit in mijn laatste jaar van de master Geneeskunde aan de Universiteit Leiden en van september tot januari loop ik mijn wetenschapsstage bij de RISE UP studie.

Ik zal mij tijdens mijn stage bezig houden met de evaluatie van het zwangerschapsgesprek door de JGZ in Den Haag. Hiervoor zal ik interviews houden met jeugdverpleegkundigen, aanstaand ouders en aanmelders, zoals verloskundigen of gynaecologen. Met de informatie uit deze interviews kunnen we bekijken wat er goed gaat en hoe de zwangerschapsgesprekken nog verbeterd kunnen worden.

Daarnaast zal ik ook meehelpen met de werving van deelnemers voor de RISE UP studie. Dit doe ik onder andere bij CJG’s in Den Haag, waar zwangere vrouwen komen voor de kinkhoestvaccinatie of de griepprik.

 Emma

Hoi! Mijn naam is Emma Veerman. Ik ben geneeskundestudent bij de Universiteit Leiden en ben nu bezig met het laatste jaar van mijn master/co-schappen. Vanaf oktober 2023 loop ik mijn wetenschappelijke stage bij de RISE UP studie, dit zal ik doen tot eind januari 2024. Een grote verandering in vergelijking met mijn co-schappen in het ziekenhuis, maar ik kijk er erg naar uit om kennis te maken met het onderzoeksvak!

Voor mijn stage zal ik bezig zijn met een eigen verslag. Ik ga hierbij uitzoeken in welke mate zwangeren in Den Haag worden ondersteund en in welke mate zij te ondersteunen zijn. Ik hoop hiermee te kijken of binnen deze categorieën een verschil bestaat tussen een bedoelde en een onbedoelde zwangerschap. Daarnaast hoop ik zo ook enigszins in kaart te brengen welke zwangeren het meest gebaat zouden zijn bij extra ondersteuning. 

In mijn stageperiode zal ik ook bezig zijn met de actieve werving van kandidaten. U zou mij daarvoor onder meer tegen kunnen komen bij de Centra voor jeugd en gezin in Den Haag tijdens de spreekuren voor de 22-weken prik. Wellicht tot dan!